Господарські та біологічні характеристики:
UA - урожайність за роки державного сортовипробування в степовій зоні усередньому знаходилась на рівні 7,9-11,4 т/га із перевищенням національних стандартів на 0,76-1,23 т/га (10,2-19,4%). Сорт вирізняється крупним (11,4-12,7 см), добре озерненим колосом (62-72 зерен) і середньою кущистістю (612-786 стебел на 1м2);
UA - стійкий до вилягання (9 балів), осипання (9 балів);
UA - середньостиглий, вегетаційний період 280-285 діб;
UA - морозо-, зимостійкість вище середнього рівня, посухо-, жаростійкість високі, підвищена стійкість до кислотності та засоленості ґрунту;
UA - стійкість до фітозахворювань (бали): бура іржа 6-7, стеблова іржа 5- 6, борошниста роса 7-8, фузаріоз колосу 5-6, кореневих гнилей 7-8.
Якість зерна:
UA - вміст білку 13,8-14,5 %,
UA - вміст клейковини 33-38 %,
UA - сила борошна 320-340 о.а.,
UA - загальна оцінка хліба 4,4-4,8 бали.
Морфологічні та морфометричні ознаки:
UA - короткостебловий тип, висота рослин 84-95 см;
UA - різновид еритроспермум, стебла і листя, починаючи з фази виходу в трубку і до виколошування, покриваються із зростаючою інтенсивністю восковим шаром;
UA - зернівка червона, видовжена (довжина 7,8-8,7 мм, ширина 3,5-3,8 мм, товщина 3,4-3,8 мм.
Агротехнічні вимоги:
UA - сорт проявляє високий потенціал продуктивності при інтенсивній технології вирощування, але вирізняється стабільністю урожайності і якості зерна у варіюючих умовах вирощування. Сорт витримує відхилення в строках сівби від оптимальних, проявляє відносно високий нижній поріг урожайності на слабко забезпечених елементами живлення попередниках, ефективно використовує як високі, так і низькі дози азотного мінерального живлення.