рисове борошно як загущувач у виробництві ковбасних- виробів і напівфабрикатів
Опубліковано: 03.04.2015
Автор: Вадим,
продам
044 400 12 55
050 387 58 58
ometsinski
Рисове борошно
містить широкий спектр природних мікроелементів, вітамінів і мінеральних
речовин, що мають високу біологічну цінність. Цей продукт можна
додавати у м’ясну сировину як у сухому, так і в гідратованому вигляді.
Також борошно виконує такі функції:
- зв’язує воду у співвідношенні 1:4, 1:6;
- при тепловій обробці зменшує втрати м’ясної сировини;
- утворює стійкі гелі.
Рисове борошно має властивість добре утримувати вологу. Так при
виробництві рублених напівфабрикатів волога зберігається на - 100%,
ковбасних виробів на - 600%. Водночас рисове борошно утримує жир на -
180%. На відміну від соєвого борошна і соєвого ізоляту, в рисовому немає
жиру, що дає змогу м’ясопродуктам зберігати натуральний смак після
термічної обробки.
Отже, рисове борошно можна використовувати у виробництві м’ясних
продуктів як наповнювач, замінювати ним модифіковані крохмалі. При
заварюванні рисового борошна отримують густу нейтральну за смаком масу, з
якою дуже добре поєднуються різноманітні харчові компоненти (м’ясо,
гриби, спеції та ін.). При виробництві паштетів і м’ясних консервів воно
додає пластичності кінцевому продукту. М’ясні продукти, що містять
рисове борошно, добре зберігаються. При його використанні об’єм
кінцевого продукту зростає і при цьому в структурі кінцевого продукту не
з’являється крохмальний присмак і не змінюється смак інших компонентів.
Схожі оголошення